Employer Branding

Employer Branding

Onderzoek toont aan dat 45,5% van de beroepsbevolking latent werkzoekend is (Intelligence Group). Latent werkzoekenden zoeken niet naar vacatures. En uploaden geen cv’s. Toch zijn ze bereid om te wisselen van baan zodra deze arbeidsvoorwaarden en kansen biedt die ze interessant vinden.

Omdat ze dagelijks actief zijn op social media ligt daar jouw kans om jezelf te laten zien als werkgever en deze doelgroep te bereiken en verleiden. Met informatieve posts, blogs, interviews en werken bij content.

Wat levert employer branding op?

 • Lagere wervingskosten: Door datagedreven te werven bespaar je kosten op jobboards en ontvang je meer kwalitatieve sollicitanten.
 • Lagere kosten per aanname: Een goed uitgevoerde contentstrategie zorgt voor een grotere pool van gekwalificeerde kandidaten, waardoor de kosten per aanname dalen.
 • Verhoogde Retentie Met contentmarketing schets je een realistisch en aantrekkelijk beeld van je organisatie, wat leidt tot beter ingelichte kandidaten en, uiteindelijk, tot een hogere retentie.
 • Beter geïnformeerd sollicitanten: Content die inzicht biedt in je organisatie zorgt ervoor dat mensen al een duidelijk beeld hebben van je organisatie voordat ze solliciteren, wat leidt tot een efficiënter interviewproces.
 • Een sterk werkgeversmerk: Een sterk employer brand, met doelgroepgerichte content, verbetert de perceptie van je bedrijf in de markt, waardoor je makkelijker topkandidaten kunt aantrekken.
 • Verhoogde Zichtbaarheid: Consistente en SEO-geoptimaliseerde content trekt meer verkeer naar je werken bij website en vergroot de zichtbaarheid van je vacatures in zoekmachines zoals Google.

Deze middelen zetten we in om (latent) werkzoekenden te bereiken

 • Doelgroeponderzoek: Om te begrijpen wat latent werkzoekenden belangrijk vinden in een nieuwe baan, waar ze wonen en op welke plekken ze online actief zijn, doen we een grondig doelgroepen onderzoek.
 • Gerichte campagnes: We bedenken gratis (en betaalde) campagnes die resoneren met jouw doelgroep.
 • Content creatie: We schrijven, verzamelen, maken en delen aantrekkelijke posts, blogs, reviews, nieuwsbrieven, e-mails en video’s die het verhaal van je organisatie vertellen en potentiële sollicitanten triggert om contact op te nemen.
 • Vacatureteksten: We maken vacature-templates waarmee je eenvoudig SEO geoptimaliseerde vacatureteksten schrijft. Zo word je makkelijker vindbaar en zichtbaar in de zoekresultaten.
 • Community management: We bouwen een community rond je merk en vertellen je medewerkers hoe je de interactie verhoogt zodat je online zichtbaar wordt.
 • Datanalyse: We maken gebruik van data-analyse om het succes van de strategie te meten en waar nodig te optimaliseren.

Waarom een employer branding strategie van JOBTEXT?

Door onze jarenlange recruitment ervaring kennen wij de arbeidsmarkt vanuit werkgevers- en werknemersperspectief. We werken datagedreven en kennen hierdoor precies de wensen en informatiebehoefte van je doelgroep. Hierdoor bedenken we kwalitatieve content die je doelgroep bewust maakt van jouw organisatie en toegevoegde waarde als werkgever. Dit resulteert binnen 3 tot 6 maanden in kwalitatief betere sollicitanten.

Onze aanpak is gebaseerd op:

 1. Maatwerk: Wij begrijpen dat elke organisatie uniek is. Onze strategieën zijn op maat gemaakt om aan te sluiten bij jouw specifieke behoeften en doelstellingen.
 2. Expertise: Met een team van experts met ervaring in zowel recruitment als contentmarketing, brengen we het beste van beide werelden samen in onze strategieën.
 3. Resultaatgericht: We zijn pas tevreden als jij meer kwalitatieve sollicitaties uit je doelgroep krijgt.

Hoe werkt het?

Stap voor stap, begeleiden we je door het proces:

 1. Behoefteanalyse: We beginnen met het in kaart brengen van je behoeften en doelstellingen.
 2. Strategieontwikkeling: Op basis van de analyse ontwikkelen we een strategie die aansluit bij jouw wensen.
 3. Implementatie: We helpen je bij de implementatie van de strategie, inclusief training van je team indien dit nodig is.
 4. Optimalisatie: Na de implementatie blijven we monitoren en optimaliseren voor de beste resultaten.

FAQ

Q: Kan ik de dienst aanpassen aan mijn budget?
A: Ja, we bieden flexibele pakketten die kunnen worden aangepast aan verschillende budgetten.

Q: Hoe snel kan ik resultaten verwachten?
A: Hoewel resultaten kunnen variëren, streven we ernaar om significante verbeteringen te zien binnen 3 tot 6 maanden.

Neem contact met mij op | 1

Naam(Vereist)